Smartwatch voor kinderen: de 6 beste smartwatches voor kinderen van 2024 op een rij

Je kinderen veilig de staart op laten gaan. Anno nu hoor je veel verhalen van kinderen die ontvoerd worden of nog ergere dingen die gebeuren. Daarom zijn er steeds meer ontwikkelingen op gebied van het beschermen van je kinderen. Er zijn daarom nu smartwatches voor kinderen. Hiermee kan jij je kinderen veilig laten spelen in de speeltuin om de hoek. Zo’n smartwatch is namelijk voor zien van een zoekfuncties en gps-tracker. Vaak heeft hij zelfs een noodknop dat je kind gelijk kan laten weten als er wat ergs gebeurd is. Een superveilig apparaat om je kinderen zelfstandig buiten te laten spelen. 

De 6 beste smartwatches voor kinderen 

Garmin Vivofit Junior 3 

Wij hebben tegenwoordig allemaal een eigen smartwatch om alles op bij te houden. Het is niet gek dat jouw kinderen er dus ook één willen. Deze Garmin Vivofit Junior 3 is getest als beste van het moment. Zo is de display gemaakt voor veel vallen, springen en dansen, hij is niet kapot te krijgen. Daarnaast heeft hij een vervangbare batterij. Dus is hij na een jaar wat minder goed dan kan je hem gewoon vervangen. 

Het kan zijn dat jij meerdere kinderen hebt en de smartwatches wel uit elkaar wil houden. Dit kan met de waterproof bandjes die erbij komen. Deze zijn namelijk te vervangen met verschillende kleuren. Als ouder staat er een standaard app op waardoor jij taken kan beheren, maar ook beloningen kan uitdelen aan je kinderen. Dus hebben ze lekker buiten bewogen, dan koppel jij daar een beloning aan. Hoe gaaf is dat voor je kind! 

Bruvz KB2000 smartwatch voor kinderen

Deze staat voor ons boven aan en steekt er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit. De Bruvz KB2000 is voorzien van alle gemakken die je wenst bij een goede en solide smartwatch voor kinderen. Zo is hij spatwater dicht en kan je kind hem dus gewoon omhouden wanneer het regent. Daarnaast is hij voorzien van een screenprotector. Deze kan je gelijk opplakken wanneer je de smartwatch voor kinderen binnenkrijgt. Hij is verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren waardoor je kind zelf kan kiezen welke kleur hij of zij het leukst vindt. 

Dit is ook de duurste smartwatch voor kinderen die bij ons in het rijtje staat. Maar dat heeft een aantal redenen. Zo kan je ermee videobellen en is hij voorzien van leerzame spelletjes. Deze dingen vind je niet bij alle smartwatches terug en daarom staat hij bij ons in de top 5. Dit kan echter ook met zich meebrengen dat je kind te veel met zijn smartwatch bezig is terwijl je dit liever niet wil. Maar ook daarop hebben de ontwikkelaars iets bedacht. Zo is hij voorzien van een tijdslot en de niet-storen modus. Jij bepaalt wanneer je kind op zijn smartwatch voor kinderen zit. 

Benieuwd naar de Bruvz KB2000 smartwatch voor kinderen? Kijk dan hier 

On2track Connect Go smartwatch voor kinderen 

We hebben ook deze smartwatch die zeer slijtvast is. Op dit moment staat deze te boeken als één van de meest populairste smartwatches voor kinderen. Dit komt omdat het een volledig Nederlands merk is. Daarnaast is het ontwerp strak en heeft hij een hoge resolutie. Hierdoor is de bediening voor je kind makkelijk en kan hij of zij ook makkelijk de noodknop vinden wanneer dit nodig is. Wanneer je de knop aan de zijkant 5 seconden achter elkaar inhoud dan krijg jij gelijk een melding op je telefoon. Hierdoor kan je ook niet snel per ongeluk de noodknop laten afgaan. 

Deze smartwatch voor kinderen wordt geleverd met een simkaart. Hierdoor hoef je hem alleen in te pluggen en werkt hij hierna gelijk. Hij werkt in heel Europa, dus ook tijdens vakanties. Daarnaast kan je gesproken en geschreven berichtjes verzenden en op deze manier contact houden met je kind waar hij of zij ook is. Je kan ook nog eens precies achterhalen waar je kind geweest is door de positiegeschiedenis.

Benieuwd naar de On2track Connect Go smartwatch voor kinderen? Kijk dan hier  

Sanbo I30 smartwatch voor kinderen 

Steeds meer zijn we opzoek naar hippe modellen en nemen we niet snel genoeg meer met een lelijke smartwatch. Ook bij een smartwatch voor kinderen is dit het geval. Deze heeft een zeer mooi model en wordt geleverd met 4g simkaart waardoor je nog sneller gegevens kan opvragen en kan tracken. Ook deze smartwatch is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt door gebruikers als zeer goed beoordeeld. Bij deze smartwatch zit een aparte app waarmee je alle gegevens direct kan bekijken. Ook kan je via deze app berichtjes versturen. 

Je kan deze smartwatch voor kinderen altijd op 4g laten draaien, maar dat brengt wel wat extra kosten met zich mee. Daarom kan je ook gebruik maken van wifi of bluetooth om gegevens te analyseren. De Sanbo I30 kan draaien op allerlei verschillende talen. Hij werkt in totaal zo’n 24 uur achter elkaar, dus je moet hem wel dagelijks even opladen. Mocht je kind graag naar buiten gaan om lekker te gaan spelen dan is hij voorzien van een spatwaterdicht omhulsel. Ook is hij zeer sterk en zal niet snel stuk gaan bij een val. 

Benieuwd naar de Sanbo I30 smartwatch voor kinderen? Kijk dan hier

Kiddows smartwatch voor kinderen 

Dit is de meest populaire smartwatch, en komt bij ons dan ook goed uit de test. Hij is voorzien van allerlei verschillende spelletjes die je kind kan spelen en is natuurlijk voorzien van een noodknop. Hij is waterbestendig en daarmee kan je kind er zelfs mee naar het zwembad. Wanneer jij benieuwd bent hoe het gaat met je kind wanneer hij of zij ergens aan het spelen is kan je met hem of haar videobellen door de ingebouwde camera. Je kan ook gewoon sms-berichten versturen. Deze smartwatch voor kinderen van Kiddows is ook niet zo duur in vergelijking met andere smartwatches. 

We vertelden al even dat er spelletjes op zitten. Dit zijn leerzame spelletjes, maar wil je liever niet dat je kind deze speelt, dan kan je ze gewoon uitschakelen. Jij hebt via de app bevoegdheid om spelletjes uit te zetten. Ook kan je precies zien hoeveel en wanneer je kind bezig is met welke apps. Uiteindelijk snappen wij dat het er om gaat dat je kind veilig de straat op kan. Dat kan zeker weten met deze smartwatch voor kinderen. 

Benieuwd naar de Kiddows smartwatch voor kinderen? Kijk dan hier

Twenty4seven gps-smartwatch voor kinderen 

Er zijn heel veel smartwatches voor kinderen die allemaal voorzien zijn van een hoop poes pas. Maar waar het natuurlijk werkelijk om draait is dat jouw kind veilig de straat op kan en jij je geen zorgen hoeft te maken over zijn of haar veiligheid. Deze smartwatch van Twenty4seven is niet voorzien van al die poespas maar heeft alle basic features die er nodig zijn voor een goede smartwatch voor kinderen. 

Deze smartwatch is stevig en gaat niet snel stuk. Hij is spatwaterdicht en hierdoor kan je kind hem altijd omhouden. Daarnaast is hij voorzien van een GPS-tracker waardoor je kan zijn waar hij of zij zich begeeft. Dit kan je allemaal terugvinden in de gratis app die bij deze smartwatch voor kinderen hoort. Daarnaast zit er een stappenteller op en een alarmfunctie. Maar ook hiermee kan jij gesproken en geschreven berichten sturen naar je kind wanneer je contact met hem of haar wil krijgen. Als laatste zit er natuurlijk een ingebouwde noodknop op deze smartwatch. In noodgevallen kan je kind dus altijd iets van zich laten horen. 

Benieuwd naar de Twenty4seven gps-smartwatch voor kinderen? Kijk dan hier  

Beste koop tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een smartwatch voor kinderen? 

Een smartwatch voor kinderen is niet altijd even goedkoop. Daarom hebben wij een handige koop gids gemaakt waardoor jij betere keuzes kan maken. Omdat er zo veel verschillende functies zijn zal kiezen een stuk moeilijker worden. Wij hebben daarom gekeken naar de gps-ontvanger, maar ook hoe de noodknop werkt en daarbij is de afstand ook heel belangrijk. Omdat kinderen vaak lekker van spelen houden is het belangrijk dat hij duurzaam en sterk is. Ook hebben we het nog over een aantal andere functies op de smartwatch voor kinderen. 

Gps-ontvanger 

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een smartwatch voor kinderen is de gps-ontvanger. Hierdoor kan jij namelijk zien waar jouw kind zich bevindt. Dit is in geval van nood ontzettend handig. Maar ook wanneer jij gewoon je kind thuis wil hebben voor het eten is het goed om te weten hoe ver weg hij is. In dit geval kan je hem zelfs ophalen. Zo’n gps-ontvanger is dus echt een minimum vereist wanneer we het hebben over smartwatches voor kinderen. Kijk dus goed hoe hij bevalt bij anderen voordat je hem koopt. 

Noodknop 

De volgende reden waarom veel ouders smartwatches voor kinderen aanschaffen is omdat ze hun kinderen veilig de straat op willen sturen. Zo geldt dat waarschijnlijk ook voor jou. Nu zit erop bijna alles smartwatches voor kinderen een noodknop, maar hoe makkelijk is hij bedienbaar. Wanneer er echt iets gebeurt kan je kind dan snel reageren en op de knop drukken? Om hierachter te komen zal je toch echt de smartwatch die jij voor ogen hebt moeten bestuderen.  

Duurzaam 

We weten allemaal dat kinderen niet bepaald zuinig zijn op hun spullen. Vooral kleding wil in een leuke speelpartij nog weleens stuk gaan. Maar ook andere spullen moeten het ontgelden. Daarom zijn er smartwatches voor kinderen die sterk zijn. Wij noemen het hier duurzaam omdat dit natuurlijk smartwatches zijn die langere tijd mee zullen gaan. Dit zijn smartwatches voor kinderen met screenprotectors of met val beschermingen. Want je wil niet dat een smartwatch gelijk breekt na de eerste en beste valpartij. 

Belfuncties 

Nu komen we bij een functie die misschien niet gelijk heel belangrijk is maar kan voor jou misschien wel een verschil maken. Want wil jij je kind op jonge leeftijd al een eigen telefoon geven om hem of haar te bellen? Zo’n telefoon zorgt voor een hoop afleiding zoals je zelf misschien wel weet. Daarom kan een belfunctie op een smartwatch voor kinderen erg handig zijn. Op deze manier kan jij je kind bellen terwijl hij of zij geen telefoon hoeft te hebben. Ook kunnen er nog andere functies bij horen zoals het versturen van spraakberichten of zelfs videobellen. 

Tijdslot en niet storen modus 

Het kan zijn dat jij niet wil dat je kind te veel met die smartwatch bezig is. Het is een smartwatch voor kinderen puur voor de veiligheid en voor de rest moet hij eigenlijk gewoon alleen om de pols van je kind zitten. Daarom zij er een aantal functies die op bepaalde smartwatches voor kinderen zitten. Dit zijn functies als een tijdsslot of een niet-storen modus. Deze functies maken het mogelijk om je kind niet te laten afleiden tijdens bijvoorbeeld de les. Het tijdslot zorgt ervoor dat je kind er helemaal geen gebruik van kan maken. Dit kan jij allemaal van tevoren instellen. 

Wat is een smartwatch voor kinderen en welke verschillende soorten heb je? 

Een smartwatch voor kinderen bestaat misschien al langer dan je zou denken. Alleen zijn er in de afgelopen jaar veel ontwikkelingen geweest op het gebied van deze smartwatches. Vooral op gebied van multimedia en ontvangst zijn er veel ontwikkelingen geweest. Een smartwatch voor kinderen bestaat vooral om je kind met een veilig gevoel de straat op te sturen. Er zit een noodknop op die jouw kind kan indrukken in geval van nood. Jij kan dan gelijk zien waar je kind is en in dit geval hier gelijk naar toe gaan. Je moet dan natuurlijk wel afspreken dat je kind deze enkel indrukt wanneer er ook echt nood is. 

Er zijn veel verschillende soorten smartwatches voor kinderen. De één is misschien wat geavanceerder dan de ander. Hieronder staan twee van de meest voorkomende smartwatches voor kinderen.  

Simpele smartwatch voor kinderen

Dit is zoals jij misschien kan raden het meest simpele model. Deze is vaak enkel voorzien van een alarm en een gps-tracker. Bellen of internetten is hiermee vaak niet mogelijk. Jij wil gewoon dat je kind veilig de straat op gaat en daarom geef je hem of haar zo’n smartwatch voor kinderen mee. Deze zijn er vaak wel in meerder kleuren. 

Geavanceerde smartwatch voor kinderen 

Er zijn zoals je kon lezen in dit artikel veel verschillende soorten smartwatches. De ene smartwatch stelt niet zo veel voor terwijl de andere smartwatch van alles in peto heeft. Dit model heeft veel wat je bij een volwassen smartwatch ook hebt. Je kan ermee videobellen en er staat leerzame spelletjes op om te spelen. Je kind kan je spraakberichten versturen in geval van nood. Op deze manier kan jij contact houden met je kinderen zonder je zorgen te hoeven maken. Ook kan je op ieder moment van de dag zien waar je kind zich begeeft. Uit veiligheid is dit dan ook een model waarvoor veel mensen kiezen. 

Conclusie:  

Uiteindelijk zijn wij tot de conclusie gekomen dat het niet draait om alle poespas maar eigenlijk maar om twee belangrijke dingen. Zo wil je dat je kind veilig de straat op kan en wil je zien waar hij of zij is. Hiervoor is de gps-ontvanger ideaal. Daarnaast is de noodknop belangrijk zodat jouw kind kan laten weten wanneer er een noodgeval is. Als laatste wil jij van je kunnen laten horen en daarvoor heb je een gesproken of geschreven berichten functie nodig. Wanneer dit allemaal op de smartwatch voor kinderen zit dan heb jij een goede te pakken. Nu alleen nog kijken naar de reviews en je bent klaar. 

Vorige

Draadloze deurbel: Beste Draadloze Deurbellen van 2024 op een rij

Volgende

Laptopstandaard: Beste laptopstandaards van 2024 op een rij

Laatste van Blog