Verwijderde WhatsApp-berichten terughalen: Hoe moet dat + meer soortgelijke tricks

WhatsApp, het is dé social media app die nagenoeg iedereen op zijn telefoon heeft staan. Of je het nu gebruikt om jouw favoriete filmpjes naar vrienden te sturen of om je jarige oma te feliciteren, je komt er bijna niet onderuit. Nu is het alleen wel zo dat WhatsApp nog best lastig werkt. Hoe kan je appjes die zijn verwijderd bijvoorbeeld terughalen? Of wat kan je doen als je van die blauwe vinkjes af wilt komen? Om hierachter te komen raden wij je aan om snel verder te lezen. In dit artikel hebben we namelijk dé belangrijkste tips en tricks voor WhatsApp op een rijtje gezet!

  • Trick 1 – verwijderde berichten terughalen op Apple en Android

Laten we maar eens beginnen met de vraag waar jij waarschijnlijk mee rondloopt: hoe kan je berichten terughalen die zijn verwijderd? Hoewel de verwijderfunctie best handig kan zijn als je een berichtje naar de verkeerde persoon hebt gestuurd is het lastig om te zien wat iemand heeft gezegd. Vaak ben je dan ook wel nieuwsgierig wat er precies stond. Heb je een iPhone dan heb je geluk, hiermee kan je namelijk vrij eenvoudig verwijderde berichten lezen. Je moet WhatsApp even verwijderen van je telefoon. Vervolgens moet je hem opnieuw installeren en op ‘herstellen via de reservekopie’ klikken. Voilà, je ziet nu alle oorspronkelijke berichtjes die iedereen heeft gestuurd.

Heb je geen iPhone maar een Android toestel? Dan raden wij je aan om de app NotiSave te installeren. Dit is een app die, zoals je aan de naam kunt zien, kopieën maakt van alle berichten. Om alle berichten te zien moet je de apptoestemming geven tot je notificaties. Vervolgens blijf jij het echte bericht zien, ook al heeft iemand hem misschien verwijderd. Hou natuurlijk wel rekening met het feit dat je vrienden deze app ook kunnen installeren. Denk dus twee keer na voordat je een fout appje de deur uit doet.

  • Trick 2 – leesbewijzen, ook wel blauwe vinkjes, uitzetten

Vroeger kon je niet zien of iemand je appjes gelezen had. Toen kenden we namelijk alleen nog maar de twee grijze vinkjes. Een grijs vinkje stond voor ‘verzonden’, twee vinkjes stond voor ‘aangekomen’. Nu heeft WhatsApp hier verandering in gebracht door de leesbewijzen te implementeren. Door deze leesbewijzen, ook wel de blauwe vinkjes, kan iedereen zien wanneer een bepaald bericht gelezen is. Nu is dit lang niet altijd even handig, wellicht heb je helemaal niet zo’n zin om iemand gelijk iets terug te sturen. Niet zo raar dat er veel mensen zijn die het liefst van deze vinkjes afkomen.

Je kunt de leesbewijzen handmatig uitzetten bij WhatsApp. Het handige is dat je dit bij zowel Android als Apple op precies dezelfde manier kunt doen. Ga als eerste naar je totale instellingenoverzicht toe op de app. Dit doe je door op het tandwieltje in de rechter bovenhoek te klikken. Klik vervolgens op het kopje Account en vervolgens op Privacy. Hier zie je een schijfje staan met ‘Leesbewijzen’. Wanneer je dit schuifje naar de andere kant sleept worden de leesbewijzen uitgezet. Als het goed is kan je nu al jouw berichtjes verzenden en lezen, zonder dat je ooit nog te maken krijgt met blauwe vinkjes.

  • Trick 3 – instellen van Twee Factor Beveiliging op WhatsApp

Online veiligheid is vandaag de dag steeds belangrijker aan het worden. Dit geldt dan ook op het gebied van WhatsApp. Waarschijnlijk heb je wel eens van WhatsApp fraude gehoord. Hierbij probeert men om toegang te krijgen tot jouw account. Wil je zeker weten dat je WhatsApp veilig kunt gebruiken dan is het handig om gebruik te maken van Twee Factor Autorisatie. Dit houdt in dat je een speciale code in moet typen om toegang te krijgen tot WhatsApp. Je zet deze functie aan door bij je instellingen te kijken bij ‘verificatie in twee stappen’. Volg alle stappen die op het scherm getoond worden. Door dit te doen maak je het voor de fraudeurs onmogelijk om met jouw persoonlijke info aan de haal te gaan.

  • Trick 4 – controleren wie je beste vrienden zijn

Zou jij het ook wel leuk vinden om erachter te komen wie eigenlijk je beste vrienden zijn? Anno 2021 draait het natuurlijk allemaal om de hoeveelheid tijd die je met elkaar aan het appen bent en om de data die over en weer is uitgewisseld. WhatsApp maakt het mogelijk om een lijst in te zien van je meest geliefde vrienden en vriendinnen. Hoe kan je deze lijst zien vraag je je af? Ga als eerste weer naar je pagina met Instellingen. Klik vervolgens op Gegevens- en opslaggebruik. Klik door naar Opslaggebruik en je ziet een lijst met je belangrijkste groepen en contacten, gerangschikt volgens de gegevens die je eraan hebt besteed.

  • Trick 5 – snelkoppelingen instellen via Android

Zoals je wellicht wel weet is het met Android vaak mogelijk om net wat meer personaliseerbare opties in te stellen dan met Apple. Zo is het bij Android mogelijk om gebruik te maken van snelkoppelingen. Dit zorgt ervoor dat je gelijk vanaf je homepage naar je beste vriend kunt appen, zonder dat gelijk in je lijst hoeft te scrollen met al je vrienden. Het is vrij makkelijk om dit te doen, al moet je wel even weten waar je precies moet kijken. Tik en houd de chat van je keuze vast, vervolgens komt er een tabblad. Selecteer de optie Snelkoppeling naar chat toevoegen en de chat in kwestie verschijnt als de profielfoto van de persoon op je homepage. Klik je hier vervolgens op dan start je gelijk de chat, zonder ook maar iets anders te hoeven doen.

  • Trick 6 – personaliseer je notificaties

Bij WhatsApp kom je voor een dilemma te staan. Zet je alle notificaties uit en riskeer je dat je iets mist? Of laat je juist alles aan en hoor je iedere minuut een trilling op je telefoon verschijnen? Wat erg veel mensen niet weten is dat het mogelijk is om je notificaties te personaliseren. Dit maakt het mogelijk om in te stellen voor welke groepen of personen je wel notificaties wilt ontvangen en welke niet. Om dit te doen moet je naar je groepen gaan en klikken op de naam om Groepsinfo te laten verschijnen. Je ziet vervolgens het kopje met Aangepaste meldingen. Daar kun je een aangepaste meldingstoon selecteren voor de groep chats van je keuze. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is onthouden welke toon je hebt gekozen voor welke groep. Deze aanpassing werkt zowel voor groepen als voor alle individuele chats.

Nog veel meer te weten komen?

Door de handige tips en tricks uit dit artikel weet je als het goed is hoe je WhatsApp als een echte techneut kunt gebruiken. Dankzij deze tricks is het dan ook mogelijk om alles uit jouw appjes te halen. Nu valt er natuurlijk nog veel meer te leren op het gebied van elektronica en techniek. Mocht je nog veel meer te weten willen komen over het optimaliseren van jouw telefoon, tablet of pc dan heb je geluk. Hier op de site vind je namelijk talloze andere artikelen die je alles laten zien. Blijf daarom zeker even hangen en neem een kijkje bij de rest van de blog. Wij zijn niet voor niets dé website op het gebied van Tech tips en tricks!

Vorige

Laptop start niet op, wat te doen?

Volgende

Sterrenprojector: 6 beste Sterrenprojectors van 2024 op een rij

Laatste van Blog