Sterrenprojector: 6 beste Sterrenprojectors van 2024 op een rij

Je kan een sterrenprojector gebruiken voor verschillende doeleindes. Zo kan je een heerlijk feestje organiseren met wat mooie discolichten. Maar je kan de sterrenprojector ook gebruiken voor in de slaapkamer van je kinderen. Zo zullen ze een stuk beter slapen wanneer de lichtjes rustig over het plafond zweven. Wij hebben allerlei verschillende sterrenprojectors op een rij gezet. Zo krijg je van ons de beste van 2024 en mag je uiteindelijk zelf beslissen welke bij jou past. Maar wij maken de keuze een stuk eenvoudiger. 

6 beste sterrenprojectors van 2023

FlinQ slimme sterrenprojector 

Dit is de absolute nummer één in onze lijst. Dit heeft niets te maken met de prijs, maar alles met de kwaliteit. Zo is hij niet veel duurder dan de meeste sterrenprojectors. En geeft hij je ook precies waar je om vraagt bij de aanschaf van een goede sterrenprojector. Zo kan je kiezen tussen een groot palet aan kleuren. Vervolgens kan je deze bedienen vanaf je telefoon met gebruik van een simpele app. Maar dit is niet alles. Wanneer jij gebruik maakt van Alexa of Google Home kan je doormiddel van spraak de sterrenprojector aan en uit zetten. 

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, gaan we nog even door. Want de sterrenprojector kan je krijgen in zowel wit als zwart. Je tovert in een handomdraai je slaapkamer om tot een planetarium. Het licht krijgt een wolkachtig effect door de mooie spiegelbol die erin zit. De laser kan in bijna 360 graden projecteren en dat maak hem extra speciaal. Ook is hij heel compact en het design is ook nog eens mooi te noemen. Wij zijn helemaal weg van deze sterrenprojector. 

Benieuwd naar de FlinQ slimme sterrenprojector? Kijk dan hier

Foumt Aurora sterrenprojector 

Een duidelijke nummer twee is het andere product dat enorm voor lijkt op die van Sky. Zo is de Foumt Aurora een sterrenprojector die je zeker in je slaapkamer wil hebben wanneer je niet te veel geld wil uitgeven. Zo heeft hij hetzelfde kleurenpalet als de Sky smart hierboven. Het grote verschil is dat hij niet werkt op bluetooth en je hem dus niet kan bedienen met je telefoon. Wij vinden dit echter niet een enorme aderlating wanneer je kijkt naar de prijs. Zo krijg je alsnog een afstandsbediening waarmee je deze sterrenprojector kan bedienen. 

In 2020 is deze sterrenprojector op de markt gekomen, en nog steeds staat hi ver boven aan. Dit heeft alles te maken met de geweldige lichtshow die de Foumt Aurora weggeeft. Zo kan je deze gebruiken tijdens verjaardagen een feestje, maar ook gewoon in de slaapkamer. De verschillende kleuren kunnen een romantische sfeer in huis geven en wij vinden dit dan ook een goede keuze. 

Benieuwd naar de Foumt Aurora sterrenprojector? Kijk dan hier

Zedar Galaxy sterrenprojector 

Op de derde plek in deze lijst vind je de sterrenprojector van Zedar. Toch heeft deze sterrenprojector ook weer iets eigens, en dit is waarom wij hem in de ze lijst hebben gezet. Zo zit er namelijk een ingebouwde box in. Je kan hem ook nog eens bedienen met een afstandsbediening en hij is ingeschaald met het energielabel-A. Dan noemen wij heel snel alles achter elkaar wat zo top is aan deze sterrenprojector. Laten we er toch nog iets dieper op ingaan. Want die speaker is toch wel heel fijn om er extra bij te hebben. Zo kan je heerlijk rustige muziek afspelen wanneer je gaat slapen, maar ook tijdens een feestje is dit een leuke bijkomstigheid. 

Hij is daarnaast ook zeer krachtig. Je zou denken dat dit ten koste zou gaan van de hoeveelheid aan energie die hij verbruikt, maar niets is minder waar. Zo is dit één van de zuinigere sterrenprojectors. Je kan hem misschien niet bedienen met een telefoon, maar een afstandsbediening helpt je uit de brand en zorgt voor een prachtige projectie. 

Benieuwd naar de Zedar Galaxy sterrenprojector? Kijk dan hier

Foumt Lucky Stone sterrenprojector

Het oog wil ook wat, en daarom is de Lucky Stone ontwikkeld door Foumt. Ze staan met een sterrenprojector al eerder in deze lijst, maar deze sterrenprojector is door zeer veel mensen aangeschaft. We zien dan ook dat de beoordelingen zeer goed zijn. Dit heeft alles te maken van het design. Want deze wil je gerust in de slaapkamer neerzetten. Hij ziet er namelijk prachtig uit en geeft daarnaast nog een prachtig palet aan kleuren af. Je kan maar liefst kiezen tussen 8 verschillende kleuren. 

Deze kan je allemaal weer bedienen met een afstandsbediening. Maar wat hij ook nog in zijn mars heeft is de slimme timer. Deze timer kan je instellen op 60 tot 120 minuten. Zo kan jij heel rustig in slaap vallen zonder dat je daarvoor veel moeite hoeft te doen. Zo blijft hij ook niet de hele nacht aan staan en dat scheelt weer een hoop energie. Ook deze sterrenprojector is voorzien van een ingebouwde speaker zodat je de beste muziek kan afspelen via bluetooth of USB. 

Benieuwd naar de Foumt Lucky Stone sterrenprojector? Kijk dan hier

 Gadgy Galaxy sterrenprojector 

Jij wil een niet al te dure, maar toch goede sterrenprojector? Deze projector is beoordeeld met bijna vijf uit vijf sterren. Dit is door allemaal verschillende mensen gedaan, door meer dan 50 in totaal. Het goede aan deze sterrenprojector is dat je eigenlijk al het goede krijgt voor maar een kleine prijs. Hij maakt wel af en toe een beetje geluid wanneer de bol begint te draaien. Maar wanneer je muziek opzet zal je dit niet horen. 

Want je kan dus ook op deze sterrenprojector weer muziek afspelen. Je krijgt er ook nog eens een mooie afstandsbediening bij. Zo kan je hem gewoon vanuit bed aan- en uitzetten. Omdat hij niet al te duur is, is dit een goed cadeau om te geven. Het werkt rustgeven en is precies waar je naar opzoek bent bij een sterrenprojector. Wil jij heerlijk de sterren zien vanuit je bed en daar dus niet te veel voor betalen?

Benieuwd naar de Gadgy Galaxy sterrenprojector? Kijk dan hier

Qumax Sterrenprojector 

Dit is een ontzettend gave sterrenprojector van Qumax. Hij kost maar 32,95, en is te bedienen met een afstandsbediening. Zo hebben meer dan 265 mensen een review achtergelaten via Bol.com over dit product en daarvan zijn deze meeste rankings bovengemiddeld goed. 

Een sterrenprojector zoals die van Qumax is vooral gemaakt voor in de slaapkamer van je kind. Zo kan je hem in verschillende kleuren instellen en is hij perfect als cadeau voor je kind. De timer kan je instellen waardoor hij automatisch naar een bepaalde tijd weer uitgaat. Helaas is deze sterrenprojector niet voorzien van muziek. Dat hebben veel anderen wel, maar die zijn dan ook vaak een stuk duurder. Deze is qua prijs ontzettend gunstig. Je kan hem overal neerzetten doordat hij een ingebouwde accu heeft die meer dan 14 uur meegaat. 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van sterrenprojectors

Misschien had je al weleens gehoord van een sterrenprojector, maar misschien ook helemaal niet. Wanneer je er nog nooit van hebt gehoord is het slim om een beetje onderzoek te doen voordat je er één aanschaft. Zo kan het zijn dat je er één koopt die niet voldoet aan jouw eisen. Wij hebben een hele koop gids gemaakt met tips om op te letten. Zo wil je weten of hij vast aan het stroom moet of dat je een accu kan opladen. Ook is het goed om te weten welke extra functies de sterrenprojector heeft. Lees deze tips:

Verschillende kleuren 

Een sterrenprojector moet naar onze mening in ieder geval verschillende kleuren kunnen projecteren. Zo hebben we het over een heel palet aan kleuren die je kan projecteren. Wist je dat er sterrenprojectors zijn waar je ook licht- en kleurstanden in kan instellen. Zo kan je dus de tinten veranderen waardoor ze minder heftig worden en er meer rust in de kamer komt. Vaak kan je ook de snelheid van de lichtstralen verstellen. Wanneer je dan een feestje hebt kan je hem ook als discobal gebruiken. Maar wanneer hij voor je dochter in de slaapkamer is, dan heb je ook de perfecte in huis. 

Voeding 

Als tweede wil je weten wat de voeding is die de sterrenprojector nodig heeft om te kunnen draaien. Dit is omdat je hem misschien op verschillende plekken wil neerzetten. Zo heb je veel sterrenprojectors die werken op AAA-batterijen. Maar eigenlijk is dit niet zo’n goed idee. Vaak zijn ze minder krachtig en om steeds batterijen te vervangen kost best een hoop geld. Wanneer je toch voor batterijen kiest kan je het beste voor krachtige oplaadbare batterijen kiezen. Wij adviseren toch om te kiezen voor een sterrenprojector met een ingebouwde accu of met die gewoon op het stroom werkt. 

Muziek 

Nu komen we toch wel aan bij een extra. Op zich heeft een sterrenprojector niet per se een ingebouwde speaker nodig. Maar wat als hij er wel in zit? Dit kan een hoop extra rust voor je kinderen opleveren. Zo kan je rustige muziek afspelen terwijl je ook nog eens de steren op het plafond hebt staan. Dit kan zorgen voor extra ontspanning. Wil je geen muziek afspelen dan zet je hem gewoon uit. Vaak werken ze ook nog eens met bluetooth. Zo kan je gewoon vanaf de kamer ernaast muziek afspelen via je favoriete playlist. 

Buiten en binnen 

De meeste sterrenprojectors zijn gewoon gemaakt om binnen te gebruiken. Wij adviseren dan ook niet om deze buiten neer te zetten. Vaak zullen ze na een flinke regenbui het al niet meer doen. Maar je hebt sterrenprojectors die je ook buiten kan gebruiken. Het leuke hieraan is dat je wanneer ze krachtig genoeg zijn de wolken kunnen aantikken. We hebben het hier vaak over zo’n sterke lichtbron dat je de hele buurt kan verlichten, deze zijn dus niet echt gemaakt voor in jouw kleine achtertuin. Wil je een sterrenprojector toch buiten gebruiken haal hem dan weer naar binnen wanneer je zelf ook naar binnen gaat. 

Storende geluiden 

Een sterrenprojector moet stil zijn. Wanneer hij geluid maakt bijvoorbeeld tijdens het draaien van de bol dan voldoen ze wat ons betreft niet aan de eisen. Kijk dus altijd goed of een sterrenprojector zelf ook stil is. Wanneer hij toch wat geluid maakt dan kan moet dit niet storend zijn. Wordt het wel storend kan je vaak gebruik maken van je garantie. Want wanneer jij door de herrie niet kan slapen is het geen goede sterrenprojector. 

Een afstandsbediening

Je wil niet steeds de kamer van je kinderen binnenkomen om aan de sterrenprojector te zitten om hem in te stellen. Een afstandsbediening kan dus best handig zijn. Zo kan je hem gedurende de nacht weer uitzetten wanneer hij lang genoeg gedraaid heeft. Ook kan je de snelheid veranderen en je kan vaak zelfs de kleuren wijzigen. In sommige gevallen heb je geen afstandsbediening nodig en kan je gebruik maken van spraak of je smartphone. 

Achtergrond: Wat is een sterrenprojector en welke verschillende soorten heb je? 

Een sterrenprojector is natuurlijk gewoon een projector die sterren kan projecteren. We hebben het van over lichtstralen die uiteindelijk op je plafond komen. Deze sterrenprojectors worden vooral gekocht voor in kinderkamers. Kinderen kunnen er beter van slapen en daarnaast geven ze ook nog extra sfeer aan de slaapkamer. De sterren worden vaak doormiddel van led geprojecteerd. Ze kunnen zowel druk worden geprojecteerd als heerlijk rustig en kalm. Vaak kan je er zelfs voor kiezen om verschillende kleuren te gebruiken bij je sterrenprojector. Zo is er voor iedereen wel wat te krijgen. Er zijn allerlei verschillende sterrenprojectors. Wij hebben er drie voor je op een rij gezet zodat je zelf kan kiezen wat het beste bij je past. 

Muziek en sterren projector 

Je kan dus tussen verschillende soorten projectors kiezen. Zo hebben we hier een sterrenprojector die een ingebouwde speaker heeft. Dit hebben ze zeker niet allemaal, maar het handige hieraan is dat je er ook slaapmuziek op kan afspelen. 

Verschillende kleuren sterrenprojector

Er zijn sterrenprojectors die maar enkele standen hebben om kleuren te veranderen. Maar er zijn ook projectors die het mogelijk maken om alle kleuren van de regenboog te projecteren op het plafond. 

Accu sterrenprojector  

Wil jij je sterrenprojector overal kunnen neerzetten en makkelijk kunnen verplaatsen? Dan kies je voor een sterrenprojector die werkt op een accu. Je hebt ook sterrenprojectors die werken op batterijen, maar deze zijn vaak minder krachtig. Wij raden dus aan om te kiezen voor een sterrenprojector met een accu of gewoon op stroom.  

Conclusie: 

Een sterrenprojector hebben je in alle soorten en maten. Wij adviseren om te gaan voor een sterrenprojector waarmee je lang vooruit kan. Zo is de beste misschien wat duurder, maar je bent wel zeker van een goede en zeer solide kwaliteit. Daarnaast heeft hij alle functies die je nodig hebt en wil je nooit meer iets anders. In dit geval zeggen we dus dat de duurdere ook gelijk de betere is. 

Vorige

Verwijderde WhatsApp-berichten terughalen: Hoe moet dat + meer soortgelijke tricks

Volgende

Mini printer: Beste mini printers van 2024 op een rij 

Laatste van Blog