Stickers whatsapp: Hoe maak en download je stickers in WhatsApp?

WhatsApp stickers, wie gebruikt ze nu niet? Met WhatsApp stickers ben je in staat om jouw berichtjes net even wat meer flair te geven. Je kunt via WhatsApp heel wat verschillende stickers gebruiken. Nu is het ook mogelijk om zelf stickers te maken op WhatsApp. Hoe doe je dit precies vraag je je af? En wat zijn de beste websites om zelf stickers in WhatsApp mee te downloaden? Om op deze en nog veel meer vragen antwoord te krijgen is het een goed idee om snel verder te lezen. In dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je moet weten over het maken en downloaden van stickers in WhatsApp!

Wat zijn WhatsApp stickers eigenlijk?

We laten je straks meer zien over het aanmaken van je eigen WhatsApp stickers. Maar voor het zover is, is het van belang om eerst even in te zoomen op de stickers zelf. We zien namelijk dat lang niet alle mensen weten wat dit precies voor dingen zijn. Zoals je wellicht wel weet zijn WhatsApp stickers in feite niets meer dan afbeeldingen die je naar je vrienden kunt sturen. Het was al voor een lange tijd mogelijk om een aantal standaard stickers te maken. Echter bestaat er ook de mogelijkheid om je eigen WhatsApp-stickers te maken. De speciale web versie van WhatsApp is bijgewerkt met een ingebouwde aangepaste Sticker Maker. Hiermee kan je alle afbeeldingen van je computer veranderen in stickers die je kunt versturen via de computer. Dit is echter nog niet mogelijk met de mobiele versie. Hier ben je nog altijd aangewezen op het gebruik van speciale apps.

Optie 1 – WhatsApp stickers maken op Android

Het is op de eerste plaats mogelijk om WhatsApp stickers te maken als je een Android toestel hebt. Hoewel er verschillende apps zijn die je kunt gebruiken is de app Sticker Maker de beste optie om te kiezen. Deze app beschikt namelijk over de beste beoordelingen van gebruikers. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de stappen op een rijtje te zetten die je zelf moet volgen om stickers te maken met behulp van deze handige app:

 1. Heb je de app gedownload dan zal je deze eerst even moeten openen. Tik in de app op ‘Een nieuw stickerpakket maken’. Door dit te doen krijg je een pop-up op je scherm te zien.
 2. Geef het stickerpakket een naam en voeg een auteursnaam toe voor het pakket, dit maakt het ook eenvoudig om te zien wie welke stickers heeft gemaakt, je wilt immers wel de eer hebben.
 3. Na dit gedaan te hebben zie je 30 tegels in het volgende scherm. Tik op een van deze tegels en klik vervolgens op Foto maken, Galerij openen of Bestand selecteren om foto’s te selecteren. Met de eerste optie kunt u een foto nemen, met de tweede kan je iets kiezen uit je eigen galerij en met de derde kunt u afbeeldingen selecteren van je telefoon.
 4. Het volgende wat je moet doen is de afbeelding in een vorm knippen. Je kunt kiezen uit Vrije hand (hiermee kan je handmatig een vorm tekenen en de sticker bijsnijden), Vierkant knippen of Cirkel knippen. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je zelf voor ogen hebt met je stickers.
 5. Als je klaar bent met bijsnijden klik je op Sticker opslaan. Zodra je een drietal stickers toe hebt gevoegd, kun je Toevoegen aan WhatsApp aantikken. Je ziet een bevestigingsbericht op het scherm zodra de sticker is toegevoegd.
 6. Open nadat je dit hebt gedaan WhatsApp en klik op het emoji-pictogram. Ga vervolgens naar het stickers-pictogram onderaan. Als het goed is zie je je nieuwe stickerpakket als laatste in de lijst met stickerpakketten staan. Deze kan je gebruiken om naar al je vrienden te sturen.

Van belang bij de mensen die een Android telefoon hebben is om goed te kijken naar de app die je download. Hoewel je niet per se voor deze app hoeft te kiezen is het wel van belang om te kijken naar de reviews. Bij Apple worden de apps grondig gecontroleerd op malware en dergelijke. Dit is bij de telefoons van Android niet het geval, met als gevolg dat je altijd even goed moet opletten op wat je precies download. Gelukkig kan je dit meestal wel aflezen aan de reviews die de app krijgt. 

Optie 2 – WhatsApp stickers maken op iPhone

Zoals met veel andere dingen is het op de iPhone net even wat anders geregeld. Dit is dan ook niet anders als het aankomt op het maken en downloaden van stickers. De beste app die je op dit moment kunt vinden voor Apple apparaten is Bazaart. Om gebruik te maken van deze app voor het maken van je eigen stickers is het van belang om de onderstaande stappen te volgen:

 1. Open de app en tik op Nieuw beginnen of Foto openen. Heb je hier op geklikt dan komt er als het goed is een nieuw schermpje naar voren waarop een aantal functies staan.
 2. De volgende stap is het gebruiken van de gereedschappen om je sticker te maken. Je kunt met de app eenvoudig een foto in vormen knippen, dialoogvensters toevoegen en nog veel meer doen om je stickers persoonlijk te maken.
 3. Als je klaar bent, tik je op het pictogram Delen. Dit vind je aan de onderkant van het scherm. Heb je dit gedaan dan tik je op WhatsApp om de afbeelding vervolgens door te sturen.
 4. De app vraagt je je naam toe te voegen voor het geval je graag jouw naam als maker wilt tonen van de sticker. Tik vervolgens in het volgende scherm op Toevoegen aan WhatsApp. Je kunt de naam natuurlijk ook leeg laten als je dit liever hebt.
 5. Heb je het bovenstaande gedaan dan wordt je sticker toegevoegd aan WhatsApp. Tik op het stickericoontje in het vakje waar je berichten typt. Je stickers komen hier vervolgens allemaal te staan. Mocht je nu bepaalde stickers aan willen passen dan kan je dit op dezelfde manier doen als voor het maken van nieuwe stickers.

Meer handige WhatsApp tips en tricks leren?

Dankzij dit artikel is het voor iedereen mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het maken van leuke WhatsApp stickers. Dit maakt het mogelijk om een hele collage te maken, zo heb je voor ieder contact iets leuks om te sturen. Nu zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt doen met WhatsApp. Zo kan je speciale notificaties instellen die zijn voorzien van een persoonlijk deuntje. Ook kan je de blauwe vinkjes uitzetten als je dit graag wilt. Wil je hier meer over te weten komen dan raden wij je aan om een kijkje te nemen bij ons vorige artikel ‘ Verwijderde WhatsApp-berichten terughalen: Hoe moet dat + meer soortgelijke tricks’. Hiermee wordt je een echte meester over WhatsApp!

Vorige

Laptopstandaard: Beste laptopstandaards van 2024 op een rij

Volgende

USB Poort werkt niet: Zo fix je het

Laatste van Blog