Beste Sonos alternatieven in 2024

Er zijn maar weinig mensen die nog nooit van Sonos hebben gehoord. Dit is natuurlijk niet zo raar, Sonos is namelijk uitgegroeid tot één van de beste merken op het gebied van geluid en muziek. Dankzij Sonos ben je in staat om al jouw speakers aan elkaar te koppelen. Nu zit er wel een klein nadeel aan dit bekende merk: het is gewoonweg ontzettend duur om te kopen. Gelukkig is het mogelijk om diverse soorten Sonos alternatieven te bestellen. Benieuwd welke alternatieve keuzes er voor je open liggen? Lees dan snel verder, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Wat is Sonos eigenlijk – draadloos muziek streamen

Voordat we ingaan op de beste Sonos alternatieven die er op dit moment te vinden zijn is het handig om eerst even stil te staan bij Sonos zelf. Hoewel de meeste mensen wel bekend zijn met de naam is lang niet iedereen bekend met de speakers zelf. Wat maakt Sonos nu zo bijzonder vraag je je af? Sonos is een bedrijf wat in 2002 is opgericht met als doel het transformeren van je geluidsinstallatie. Alle producten van dit merk zijn ontworpen om elke kamer van je huis te voorzien van muziek. Het is dan ook niet zo raar dat bedrijven als Amazon, Google en LG zich bij het bedrijf hebben aangesloten.

Het draadloze Sonos-geluidssysteem werkte oorspronkelijk door één enkele luidspreker aan te sluiten op je thuisnetwerk. Vervolgens was je in staat om meer Sonos-apparaten (tot een maximum van 32) toe te voegen aan alle speakers. Dit kon met behulp van een speciaal beveiligd draadloos netwerk dat bekend stond als Sonosnet. Nu is het echter mogelijk om een onbeperkt aantal Sonos-producten op je draadloze thuissysteem aan te sluiten, het is niet langer nodig dat één apparaat op je router verboden is. Met Sonos kan je bepaalde zones inrichten in huis. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om heel de benedenverdieping van dezelfde muziek te voorzien.

De top 2 Sonos alternatieven

Goed, je hebt wel kunnen zien dat de techniek achter Sonos echt ontzettend prettig is om ook in huis te halen. Met deze techniek ben je namelijk in staat om eenvoudig en snel jouw favoriete nummers te streamen. Nu zijn er over de jaren heen veel meer merken bijgekomen die een soortgelijke techniek weten te hanteren bij hun speakers. Hieronder hebben we een selectie gemaakt met de beste Sonos alternatieven die er op dit moment te vinden zijn. Om iedereen van een goede aanwinst te kunnen voorzien hebben we zowel de goedkopere als de duurdere opties opgenomen.

  1. Bose Home 500

De eerste beste optie die je kunt kiezen als je op zoek bent naar een goed Sonos alternatief is de Bose Home 500. Dit is een speciale speaker die een ontzettend hoge kwaliteit geluid weet te leveren voor bij jou in huis. Wat bijzonder is aan deze speaker is dat het zowel Amazon Alexa als de Google Assistant voor handsfree spraaktoegang ondersteund. Dit biedt aanzienlijk meer flexibiliteit biedt dan iets als de eigen slimme luidspreker van Google of Amazon. Er zijn wel enkele kleine nadelen aan deze optie. Een nadeel is dat je alleen oproepen initiëren via de virtuele assistent Alexa. Los van dit is het echter een box die een goede geluidskwaliteit weet te leveren. Hou wel rekening met het feit dat dit zeker geen goedkope keuze is, al krijg je hier wel gelijk een hoop voor terug.

  • Google Nest Audio

Laten we doorgaan met de volgende keuze van dit lijstje, dit is de Google Nest Audio. Wat deze speaker bijzonder maakt is dat hij is voorzien van een drietal microfoons. Dit zorgt ervoor dat je de commando’s altijd weer aan kunt sturen via je speaker. De Nest Audio heeft een goede frequentierespons met sterk gedempte lage frequenties. Dit houdt in feite in dat je een mooie bass hoort tijdens het beluisteren van jouw favoriete muziek. De Google Nest Audio kan worden aangesloten op een onbeperkt aantal andere Google Home-luidsprekers in je huis. Luister eenvoudig dezelfde muziek door heel het huis, net als je met Sonos gewend bent. Met de geïntegreerde Chromecast is het ook nog eens mogelijk om je muziek eenvoudig te streamen via je smartphone of computer. Daarnaast heeft hij ondersteuning voor Spotify en Apple Music.

  • Apple HomePod mini

Apple is een merk wat natuurlijk niet vergeten mag worden als het aankomt op de beste alternatieve opties voor de Sonos speakers. Het team van Apple heeft een S5-chip in de HomePod mini gestopt die speciale audio mogelijk maakt. De luidspreker analyseert en optimaliseert namelijk de EQ voorafgaand aan het afspelen. Dit maakt het mogelijk om altijd weer de controle te houden over de manier waarop jij naar je muziek luistert. Je kunt aankondigingen doen aan het hele gezin via de intercomfunctie. Ook kan je het systeem makkelijk koppelen aan alle iPhones, iPads, Apple Watches, AirPods en CarPlay. Ga jij voor de speaker van Apple dan weet je zeker dat je kwaliteit in huis kunt halen.

  • Sonos Symfonik

Deze laatste optie is eigenlijk een beetje valsspelen. Het is namelijk zo dat dit een samenwerking is tussen de IKEA en het merk Sonos. Het grote voordeel hiervan is dat je in staat bent om een super hoge kwaliteit in huis te halen, zonder dat je gelijk een hoop geld kwijt bent. Het mooie aan dit systeem is dat het op precies dezelfde wijze werkt als de reguliere Sonos. Daar komt ook nog eens bij dat ze bij IKEA oog hebben voor design. Zo kan je de Symfonik in de kast zetten, zonder dat mensen gelijk zien wat het precies is. Kies je voor de basis variant dan ben je op dit moment €100 kwijt. Dit is een zeer goede prijs voor de kwaliteit die je kunt verwachten. Het is ook mogelijk om te gaan voor het speciale tafelmodel, dit is een ideale keuze voor de mensen die licht en geluid willen combineren.

Ongeacht de keuze die je maakt is het van belang om wel even te kijken of je apparaat de laatste apps ondersteund. Er is namelijk niets vervelend als je thuiskomt met een apparaat wat niet blijkt te werken. Kijk daarnaast goed naar het design wat je voor ogen hebt. Zo zijn de Bose speakers aanzienlijk groter dan die van Sonos of van andere merken. Door je wensen en eisen op een rijtje te zetten is het altijd weer mogelijk om uit te komen bij de optie die bij je past.

  • Denon HEOS 1 

Wanneer je opzoek bent naar een goed alternatief voor de Sonos 1, dan kom je al snel uit bij de Denon HEOS 1. Dit is een speaker die veel overeenkomsten heeft met een Sonosspeaker. Hij werkt bijvoorbeeld ideaal in iedere woning, maar ook wanneer je op pad gaat kan je hem muziek laten afspelen. Dit komt omdat de HEOS 1 een GO-versie heeft. Deze heeft een geïntrigeerde accu zodat je overal kan luisteren. 

De Denon HEOS 1 kan je overal mee naar toe nemen omdat je hem kan laten verbinden via wifi. Met je tablet, computer of smartphone kan je hierdoor moeiteloos muziek afspelen. En dan hebben we het nog geen eens gehad over de kwaliteit van het geluid. Voor deze prijs kan je zo’n speaker eigenlijk niet laten liggen. Vooral wanneer we hem vergelijken met de Sonos 1 zien we eigenlijk geen verschil. 

Dé website voor alle Tech fans

Je hebt wel kunnen zien dat het goed mogelijk is om zonder Sonos alsnog over een mooi geluid te beschikken. Door te kiezen voor een van de alternatieven uit dit merk weet je zeker dat je kwaliteit in huis kunt halen, zonder dat je gelijk de hoofdprijs kwijt bent. Naast het aanschaffen van goede speakers is er uiteraard nog veel meer te vinden voor in huis. Wij raden je zeker aan om even een kijkje te nemen bij de talloze andere artikelen die hier op de site te vinden zijn. Zo laten wij je bijvoorbeeld alles zien op het gebied van smartphones en laptops. We zijn niet voor niets dé website voor alle Tech fans!

Vorige

USB Poort werkt niet: Zo fix je het

Volgende

Geluid laptop doet het niet: controleer dit

Laatste van Blog