Beste Senioren Smartphones in 2024

De Beste Senioren Smartphones in 2022

Door de vele technische snufjes die tegenwoordig aanwezig zijn kan het ook weleens fijn zijn om een goede en simpele smartphone te hebben. Zeker als de technologie u allemaal te veel is of u niet per se gebruik wilt maken van alle extra’s.

In deze lijst hebben we de Beste senioren smartphones in 2024 samengesteld. Deze staan vooral bekend om de voordelige prijs, het gemakkelijke gebruik en de vertrouwde functies. Benieuwd naar de modellen? Neem dan snel een kijkje!

1. SwissVoice G50 Senioren

Als nummer 1 op deze lijst beginnen we met de SwissVoice G50 Senioren. Deze telefoon is speciaal ontwikkeld voor één ieder die alleen gebruik wilt maken van bellen, het versturen van berichten en het maken van foto’s.

Het ontwerp van de telefoon is lekker groot en duidelijk. Zo zijn de knoppen groter dan normaal en is alles makkelijk te vinden op de smartphone. Daarnaast kun je ook gewoon gebruikmaken van functies als online bankieren en het luisteren naar muziek.

Ook bevat de SwissVoice G50 Senioren een noodknopfunctie waarmee familie of vrienden op afstand kunnen helpen op de telefoon. Op deze manier is ondersteuning altijd dichtbij en bent u niet alleen tijdens het gebruik van de smartphone.

Al deze functies bij elkaar en het prijskaartje van slechts €139, maakt deze telefoon tot een van de voordeligste en kwalitatief goede telefoons. Om deze reden staat deze smartphone als eerste in de lijst van beste senioren smartphones in 2023!

2. Doro 8080 Smartphone

De volgende op de lijst is de Doro 8080 Smartphone. Een smartphone die al weer wat meer weg heeft van een modernere smartphone. Op deze telefoon kunt u namelijk al verschillende apps downloaden uit de PlayStore en is het design ook al wat meer normaal.

Wel beschikt de smartphone over apps die het makkelijker maken om deze telefoon te gebruiken, zoals de assistent app en zoekapps. Bovendien kunt u op deze telefoon gewoon appen via Whatsapp en zijn alle andere apps te downloaden.

De EVA software op deze telefoon zorgt ervoor dat u inzicht krijgt in het gebruik en helpt u waar nodig is bij vragen of problemen. Deze speciale hulpfunctie is bedoelt om ondersteuning te bieden aan mensen die nieuw zijn met smartphones of graag geholpen worden bij bepaalde situaties.

Dankzij deze ondersteunende functies en het toch wel moderne gebruik neigt dit al iets meer naar de hedendaagse smartphone, maar dan met ondersteuning. Perfect voor senioeren en behoort met de prijs van €229 zeker tot de beste senioren telefoon in 2023.

3. Fysic F20 Mobiele klaptelefoon

Een classic, makkelijk en fijn design, dat is wat de Fysic F20 Mobiele klaptelefoon met SOS omschrijft. Deze smartphone is een klaptelefoon met een simpel menu en een toetsenbord op de telefoon zelf.

Daarbij kun je gewoon gebruik maken van apps als Facebook en Whatsapp. Ook kunt u foto’s maken met de camera op de smartphone en kunt u iedereen bellen. Dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp is het zelfs voor beginners fijn om te gebruiken.

Op het toestel zijn ook een SOS noodknop en een GPS-Tracker aanwezig. Hiermee kunt u altijd in nood of bij hulp contact opnemen met naasten.

Dit alles bij elkaar en het oplaadstation dat bij deze smartphone zit inbegrepen, maakt dit tot een ideale telefoon voor beginners of mensen die niet van de toeters en bellen houden. Opnieuw een prima aanwinst voor op de lijst van beste senioren smartphones voor in 2023.

Aan te schaffen voor een schappelijke prijs van slechts €95. Dus ook nog eens erg budget.

4. Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon

De Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon die te verkrijgen is voor €70, is dé telefoon voor mensen die een telefoon alleen nodig hebben om te bellen. Met deze simpele maar fijne smartphone kunt u bellen, sms’en is het geschikt om u veiligheid te waarborgen.

Naast dat u er dus mee kunt bellen en berichten kunt versturen, is het ook mogelijk om noodnummers toe te voegen. Komt het dus voor dat u snel hulp nodig heeft of dat zich een noodsituatie voordoet, dan kunt u met deze noodnummers gemakkelijk in contact komen met naasten voor hulp.

Verder is het ontwerp van de telefoon erg gebruiksvriendelijk met de grote knoppen en de simpele display. Het gebruik van een smartphone kan bijna niet gemakkelijker of simpeler.

Om deze reden vinden we de Alecto FM-7950 Senioren mobiele telefoon terug in de lijst van beste senioren smartphones voor in 2022. Daarnaast heeft u ook een oplaadstation voor de telefoon zodat u deze altijd kunt opladen.

5. Emporia Smart 5

Om de lijst mee af te sluiten hebben we de Emporia Smart 5 geselecteerd. Deze telefoon is ontzettend gemakkelijk in het gebruik en biedt ook redelijk veel functies aan. Daarbij komt wel het prijskaartje van €244 kijken dat in deze lijst best wel hoog uitvalt. Echter betaalt dit zich wel uit in kwaliteit.

Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over ontbrekende functies, want apps als Whatsapp, Gmail en Facebook zijn gewoon te gebruiken. Op deze manier geniet u van vele functies die ook te vinden zijn op een hedendaagse smartphones.

Daarnaast heeft de Emporia Smart 5 een ontwerp waarbij knoppen en pictogrammen groter zijn uitgebeeld dan normaal. Veel is dus makkelijker aan te klikken en te zien op uw smartphone.

Ook zit op deze telefoon een noodknop, gezichtsherkenning en Google Assistant. Allerlei functies die u kunnen ondersteunen bij het gebruik van uw telefoon en het fijner maken om een smartphone te gebruiken.

Hoewel het een prijzige smartphone is, beschikt het wel over vele gebruiksvriendelijke functies. Dit maakt deze telefoon tot een van de beste senioren smartphones voor in 2023!

Senifone S1 Senioren smartphone

De Senifone S1 Senioren smartphone geeft jou precies wat je nodig hebt. Of misschien haal jij hem wel voor één van je ouders, of grootouders zodat je toch nog kan blijven communiceren. Dit is een telefoon die veel minder uitleg nodig heeft dan veel gewone smartphones op de markt dit moment. Daarnaast is hij ook niet al te duur. Hij werkt verder met een Android besturingssysteem alleen de interface is compleet aangepast waardoor het veel makkelijker is om te besturen. 

De Senifone is voorzien van een aantal makkelijke grote knoppen. De software is zeer gebruiksvriendelijk en voor iedereen te begrijpen. Een aantal programma’s zijn vooraf al ingesteld op de telefoon. Denk aan een Facebook en Whatsapp, ideaal want dit zijn precies de programma’s die ouderen vaak gebruiken. De smartphone werkt ontzettend goed omdat hij gebouwd is op al een bestaande software van Redmi 9A.

Waarom een senioren smartphone?

We hebben hierboven natuurlijk gekeken naar de beste senioren smartphones voor in 2023, alleen waarom zou u een senioren smartphone moeten kiezen? Om deze vraag te beantwoorden kijken we met u naar enkele punten van een senioren smartphone.

Ontworpen om makkelijk te gebruiken

Het voordeel van senioren smartphones is hoe het is ontworpen en welke extra functies het aanbiedt. Op de meeste senioren smartphones vind je namelijk een noodknop, GPS-systeem en Assistentie.

Daarnaast is het ontwerp zo gemaakt dat bijvoorbeeld knoppen vergroot zijn of het vinden van contacten simpeler is gemaaakt. Op deze manier kunt u een senioren smartphone gemakkelijker gebruiken en zorgt het design ervoor dat u makkelijk en snel alles kunt vinden op uw telefoon.

Overzichtelijk en gemoedelijk

Moderne smartphones vandaag de dag zijn erg snel en hebben wel honderden verschillende functies en mogelijkheden. Zo kan het voelen alsof u door de bomen het bos niet meer kunt zien. Met een senioren smartphone is dit echter geheel andersom, deze zijn ontworpen voor extra gemak en overzichtelijkheid.

Er zijn geen honderden functies of mogelijkheden, maar u kunt bijvoorbeeld gemakkelijk iemand bellen of een berichtje sturen. Alle extra dingen zult u niet op een senioren toestel terugvinden, maar in de meeste gevallen zijn deze ook niet nodig.

Hierdoor blijft de smartphone overzichtelijk en bent u niet uren bezig met het opzoeken van bepaalde functies of apps. Op deze manier is het gebruik van een senioren smartphone erg gemoedelijk.

Hoe u de beste keuze maakt voor u senioren Smartphone

Het kiezen van de ideale smartphone die aansluit op uw behoeften, budget en verwachtingen klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Hieronder hebben we daarom voor u enkele handige tips en criteria voor u op een rijtje gezet om voor u te beoordelen.

Met deze criteria en punten kunt u voor uzelf bepalen wat u belangrijk vindt en welk model telefoon u uitkiest.

De prijsklasse van uw smartphone

Voordat u ook maar een keuze maakt over de juiste smartphone is het zaak dat u van te voren goed voor uzelf vaststelt wat het prijskaartje mag zijn. Telefoons kunnen namelijk variëren in prijs van €70 tot wel boven de €300. Het is aan u wat de maximale prijs is wat u hier aan kwijt wilt zijn, maar stel dit wel van te voren vast om te voorkomen dat u straks teveel betaalt.

Op deze manier kunt u ook binnen de vastgestelde prijsklasse bepalen welke andere functies voor u van belang zijn. Dan is het juiste model vinden al een stuk gemakkelijker en betaald u nooit te veel!

Gemak of modern?

Heeft u liever een telefoon die net zo is ingericht als de smartphones van deze tijd of geniet u liever van wat extra gebruiksvriendelijkheid? Het verschil zit hem in de layout (het aanzien van de smartphone).

Bij modernere designs zijn alle knoppen wat kleiner, moet er meer zelf gedaan worden qua apps en dergelijke en werkt de telefoon een stuk sneller maar soms ook onoverzichtelijker. Voor de meeste Senioren smartphones geldt het tegenovergestelde en is alles wat simpeler en eenvoudiger.

Het is aan u wat voor u fijn is, een smartphone die wat meer hulp biedt of een smartphone die vooral erg snel kan werken. Beide hebben zo hun voordelen, maar mocht u niet zo’n fan zijn van mobiele telefoons of er nog nooit eentje in het bezit hebben gehad, dan raden we u aan om te kiezen voor extra gebruiksgemak.

De functies die uw telefoon biedt

Naast dat een smartphone moet zorgen voor een fijn ontwerp, is het ook van belang dat een mobiele telefoon voorzien is van de juiste functies. Dit kan per smartphone erg variëren en daarom is het belangrijk om dit van te voren vast te stellen.

Senioren smartphone functies

Voor de mensen die echt op zoek zijn naar een senioren smartphone zijn enkele handige functies bedacht. Deze functies verbeteren niet alleen het gebruiksgemak, maar bieden ook hulp aan de gebruiker van de smartphone.

Een veel voorkomende functies is de noodknop of de SOS-knop. Hiermee kunt u gemakkelijk hulp inschakelen van uw familie mocht er zich iets dringends opspelen. U hoeft dan niet helemaal op zoek naar het contact en u kunt simpel via de SOS-knop contact opnemen.

Echter is dit niet het enige en werken enkele smartphones ook met een tracking-systeem waarbij via GPS kan worden gezien waar uw telefoon zich bevindt. Op deze manier kan in situaties van nood direct gezocht worden naar u.

Verder zijn er ook smartphones die werken met foto’s bij contacten, zodat u iemand gemakkelijk kunt herkennen. Ook is het mogelijk om voor slechthorende een extra luiden beltoon in te stellen.

Functies van moderne telefoons

Natuurlijk bent u hier vooral om te ontdekken wat de beste senioren smartphones voor in 2024 zijn en hoe u deze kunt uitkiezen. Wel is het zo dat enkele senioren het fijn vinden als een smartphone ook met zijn tijd is meegegaan.

Er zijn namelijk senioren smartphones die bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om apps te downloaden, zoals Whatsapp of Facebook. Mocht dit voor u belangrijk zijn omdat u zo kunt communiceren met familie en/of vrienden, dan is het goed om dit van te voren duidelijk te hebben.

Ook een goede fotocamera kan soms belangrijk zijn aangezien hiermee dan uitstekende foto’s kunnen worden gemaakt van mooie momenten. Deze extra functies zorgen er wel voor dat het prijskaartje wat hoger komt te liggen, maar zijn dus wel mogelijk om te gebruiken en kun veel plezierige extraatjes opleveren.

Het vinden van de beste senioren smartphone voor in 2024 die voldoet aan uw wensen is met deze pagina een stuk gemakkelijker geworden. U kunt voor uzelf bepalen wat u echt belangrijk vindt voor een smartphone en aan de hand daarvan uw ideale toestel aanschaffen!

Vorige

Handleiding voor het Online Shoppen van Kleding

Volgende

Beste Gaming Stoelen in 2024

Laatste van Blog